Rogozin poslao rusku delegaciju u Podgoricu da bi podržali lidere DF-a
Dmitrij Rogozin

Dollazi i u svojstvu prijatelja DNP-a

Rogozin poslao rusku delegaciju u Podgoricu da bi podržali lidere DF-a

Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin, stiže danas u Podgoricu da bi podržali lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, saznaje Pobjeda.

Delegaciju Rodine, koja je članica vladajuće koalicije u Rusiji, sačinjavaju njihovi visoki funkcioneri: Fjodor Birjukov, glavni ideolog partije i predsjednik političkog savjeta, Aleksej Riljev, član Izvršnog odbora i Vladimir Laktušin, predsjednik podmlatka te partije.

Iz medijskog centra Demokratske narodne partije potvrđeno je Pobjedi da ruska delegacija dolazi u Podgoricu da bi dali podršku liderima Demokratskog fronta na suđenju u slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora.

- Ruska delegacija dolazi i u svojstvu prijatelja DNP-a s obzirom da sa njima imamo potpisan sporazum o međupartijskoj saradnji iz 2016. godine - objašnjeno je Pobjedi iz DNP-a.

Za utorak je, prema saznanjima Pobjede, predviđena zajednička konferencija za novinare na kojoj će se ruski političari obratiti javnosti i objasniti razloge posjete Crnoj Gori.

Predsjednik Rodine je zamjenik predsjednika ruske Dume Aleksej Žuravljev, koji se kao i osnivač te partije Dmitri Rogozin nalazi na spisku osoba kojima je u skladu sa preporukama Evropskog savjeta zabranjen ulaz u Crnu Goru. Rogozin je jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina, a stranka Rodina je prva u Rusiji podržala novu predsjedničku kandidaturu aktuelnog ruskog predsjednika.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Knežević je za ovu priliku nabavio rusko vozilo marke ,,lada“ kako bi što spremnije dočekao Ruse.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.