Sniježno nevrijeme u Evropi: Otkazani letovi,brod se nasukao,  vjetrovi orkanske jačine...
Ilustracija

Na snazi narandžasti meteoalarm

Sniježno nevrijeme u Evropi: Otkazani letovi,brod se nasukao, vjetrovi orkanske jačine...

Sa sniježnim nevremenom ovih dana bore se u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Otkazano je na stotine letova, a narandžasti meteoalarm je na snazi i u Francuskoj.

Letovi su otkazivani ili odlagani širom Velike Britanije i Njemačke. Kako prenosi britanski "Indipendent", stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu. Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni.

Nevrijeme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika. 

I u Njemačkoj su zabilježeni problemi u avio-saobraćaju, a prema riječima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snijega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem njemačkom aerodromu. 

Oko 330 letova je otkazano do 17 časova nakon što su jak snijeg i temperature ispod nule pogodile region oko finansijske prijestonice Njemačke, rekao je portparol firme "Fraport" koja upravlja aerodromom za AFP, prenose njemački mediji. 

Vlasti departmana Pa-de-Kale u Francuskoj, gdje je zbog jakog vjetra izdato narandžasto meteorološko upozorenje, saopštile su da se trajekt, koji je prevozio više od 300 ljudi, nasukao pod udarima olujnog vjetra u Kaleu, na sjeveru zemlje, ali da niko nije povrijeđen. 

Na trajektu se u trenutku nezgode nalazilo ukupno 316 ljudi, među kojima 208 putnika, precizirale su gradske vlasti. 

Brod za Dover u Britaniji, koji je isplovio u 11:35 sati, udario je u pasarelu dok je manevrisao izlazeći iz luke u Kaleu, zbog čega se okrenuo ka drugom dijelu luke i tu se nasukao, navode francuski mediji pozivajući se na portparola kompanije u čijem je vlasništvu trajekt. 

U Portugaliji i Španiji duvaju vjetrovi orkanske jačine i tamomnje vlasti takođe su izdale upozorenje za građane.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.