Lavice preko Srbije do četvrtfinala Svjetskog prvenstva
Foto: IHF

Lavlje srce najbolje kad je najpotrebnije

Lavice preko Srbije do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Rukometašice Crne Gore igraće u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj! "Lavice" su u duelu osmine finala nadigrale Srbiju 31:29 i plasirale se među osam najboljih timova svijeta!

Potpuno zasluženo Milena Raičević i saigračice savladale su Srbiju, dominirale su tokom cijelog meča, od starta nametnule svoj stil igre, pa će se za polufinale boriti sa Francuskom koja je nadigrala Mađarsku 29:24.

Serijom 6:0 naše đevojke su stvorile pet golova prednosti – 8:3 i tu smo prednost sačuvali do kraja poluvremena 14:9.

U nekoliko navrata izabranice Johansona su imale +7. Srbija je priprijetila i smanjila na 27:24 sedam minuta prije kraja. Ipak, gol Ivone Pavićević te Radičević donijeli su +5 za miran kraj meča. 

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Jovanka Radičević 9, Katarina Bulatović postigla je šest, a po četiri gola Đurđina Jauković i Milena Raičević. U selekciji Srbije najbolja je bila Dragana Cvijić sa sedam golova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.