PzP: Glavni grad ćuti o problemima sa tzv. socijalnim stanovima

PzP: Glavni grad ćuti o problemima sa tzv. socijalnim stanovima

Odbornica Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada Biljane Genić obratila se na press konferenciji povodom sumnjive dodjele stanova licima koja ne ispunjavaju kriterijume socijalne potrebe.

"Vrlo je simptomatično da već mjesecima nadležni u Glavnom gradu izbjegavaju dati istinit odgovor na pitanje zašto ne mali broj tzv. socijalnih stanova koriste osobe koje ne ispunjavaju propisane kriterijume, osobe koje su u radnom odnosu, pa samim tim nijesu u stanju socijalne potrebe", saopštila je Biljana Genić.

Prema njenim riječima, značajan je broj onih koji su, iskoristivši nemar i nedovoljnu kontrolu terenskih službi lokalne samoprave, te poslije smrti korisnika socijalnog stana sa kojim su bili u nekom rodbinskom odnosu, na nezakonit način se uselili i “naslijedili” ovo pravo iako nijesu u stanju socijalne potrebe.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.