Stiže Arktička oluja, Evropa će biti okovana ledom
Foto: Twitter

Britanija već na udaru

Stiže Arktička oluja, Evropa će biti okovana ledom

Britanci se suočavaju sa drugom velikom olujom Kerolajn, sa brzinama vjetra od 140 kilometara na čas, koja je donijela izuzetno niske temperature i snijeg.

Očekuje se da će se ova oluja pomjeriti dalje na istok i da će ući u Francusku, a za nedjelju se već izdaju upozorenja.

U Škotskoj je već napadalo oko osam centimatara snijega, a oluja je zahvatila i dijelove Sjeverne Irske, Velsa, Sjeverne Engleske. 

Brzina vjetra koju je donijela oluja sa Arktika kreirala je arktički protok vazduha, zbog čega su temperature padale. 

 

Škole su zatvorene, a putnici su suočeni sa opasnošću zbog otkazanih vozova i loših uslova vožnje zbog opasnih, ledenih puteva. 

Španija i Portugalija izdale su danas upozorenja na jake vjetrove i obilne padavine usljed oluje koja se bliži Pirinejskom poluostrvu sa Atlantika.

Španski meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje - na ekstremnu opasnost od vremenskih nepogoda danas koje će donijeti oluja Ana, prenosi AP.

Kako se navodi, najveća prijetnja po bezbjednost biće jaki vjetrovi, koji bi mogli da dostignu i brzinu do 120 kilometara na čas u planinskim predjelima i na sjeverozapadu zemlje.

Portugalski meteorološki zavod takođe je izdao upozorenje na ekstremnu opasnost od snažnih vjetrova u sjevernim i centralnim dijelovima zemlje.

Novosti

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.