Demokrate: DPS ne može osporiti činjenicu da budžet nije razvojni, već dužnički
Demokrate

Demokrate: DPS ne može osporiti činjenicu da budžet nije razvojni, već dužnički

U posljednjem saopštenju, DPS je potvrdio ispravnost naše teze da beskrupulozno miješaju državu i partiju: na naš odgovor Vladi, odgovara DPS. A na naš jezik činjenica i argumentovanih analiza o budžetu, odgovaraju jezikom kleveta, uvreda i mržnje. Ako se o budžetu priča bez ijednog podatka, bez ijedne cifre, kao što to čini DPS, onda to govori da nedostaju argumenti i kompetentnost za ozbiljnu polemiku, navode Demokrate u saopštenju.

"Isijavanjem mržnje ne možete sakriti istinu: da kao zemlja, zahvaljujući Vladi, imamo posljednje mjesto u regionu po uvoznoj zavisnosti i šampionsko mjesto prema kreditnom zaduženju po glavi stanovnika. Isto tako, ne možete sakriti činjenice da je stopa nezaposlenosti na rekordnom nivou i da je duplo viša u odnosu na period od prije 10 godina, a da je inflacija viša od pasivne kamatne stope, usljed čega danas nema svrhe štednja u bankama. Hvala vam što ništa od tih naših navoda ne demantovaste. Hvala vam i što ne demantovaste naše navode o sijasetu vaših lažnih obećanja, počev od obećanja ministra prosvjete januara 2013. godine o izgradnji škola po osnovu kredita Razvojne banke Savjeta Evrope u iznosu od 10,5 miliona eura, preko škole na Karabuškom polju, pa do mega-laži titulara kleptokratije o 40 000 novih radnih mjesta", kazale su Demokrate.

Demokrate kažu da DPS ne može osporiti činjenicu da budžet nije razvojni, već dužnički,"parazitsko-funkcionerski i tajkunski".

"U vremenu dok stežete kaiš građanima putem veće stope PDV-a, akciza i drugih nameta, povećavate izdatke za reprezentacije i službena putovanja ministara i funkcionera. Dok stežete kaiš građanima, oslobađate poreza dugoročne zakupce državnih nepokretnosti, luka, obala i plaža. Dok se sirotinji i malim preduzetnicima utjeruju dugovi, Vlada oslobađa tajkune poreskih dugova dobijajući zauzvrat ruinirane zgrade koje ovi nijesu mogli nikome prodati na tržištu. To je vrhunac nemorala i beščašća. I nikakva vam retorika mržnje, kleveta i uvreda ne može pomoći da sakrijete ove činjenice", kaže se u saopštenju.

Demokrate smatraju da iza DPS-a ostaje pustoš, a iza njih upečatljivi rezultati.

"Tako, na primjer, ove godine je budžet Budve veći za 5 miliona eura nego što je bio prošle godine kad ste vi vršili vlast. Vratili smo, skupa sa partnerima iz nove lokalne uprave, više od trećine dugovanja Opštine Herceg Novi koju ste nakon svoje pljačke ostavili u ropcu. U Kotoru su pojedini javni prihodi porasli od 10 do 90% u odnosu na period kad ste vi vršili vlast.

Vaši poslanici su uzeli preko 6 miliona eura, a za to vrijeme su od 40 radnih sati 39 sati pritiskali taster. I pored toga što ste od uvođenja višestranačja iz budžeta uzeli 200 milliona eura, obavezno potrčite do skupštinske blagajne da refundirate 245 eura troška za gorivo. Jasno je da to nije realna potreba, već kleptokratski i kleptomanski poriv. Šta vas čini poslanicima, osim tastera, otetih miliona i naplate službenog goriva, telefona, stanarina i dnevnica? Osim što primate unosne plate i preko 6 miliona eura iz budžeta, a imate 0,7 diskusija po tački dnevnog reda? Svaka treća tačka dnevnog reda je pređena bez i jedne jedine izgovorene riječi diskusije. Gospodo taster poslanici iz DPS-a, da li osjećate nelagodu zbog činjenice da duže čitate jelovnik u skupštinskom restoranu nego predloge zakona? Gospodo taster poslanici iz DPS-a, da li vas makar malo peče savjest zbog toga što ste duže obrađivali jagnjeće glave u skupštinskom restoranu, nego izvještaje državnih organa u plenarnoj sali?

Ne boli vas to što nama prilaze nezadovoljni birači opozicije, nego što nam u sve većoj mjeri prilaze i oni građani koji su vama, nažalost, nekad ukazivali povjerenje. Zapitajte se što bilježite pad i u Budvi, i u Kotoru, i u Herceg Novom, i na Cetinju i u Tuzima. Onaj kome su flomasteri zadnja linija odbrane, tome ni Markovićevo (ne)obrazovanje, ni Milove neistine ni Svetova depresija ubrzo pomoći neće", saopštile su Demokrate.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.