DF: Mjesto Kraljevine Crne Gore bilo prazno danas u Beogradu
Izvor: Tanjug / Rade Prelić

"Vlast u CG se konfrontira tradicionalnim saveznicima"

DF: Mjesto Kraljevine Crne Gore bilo prazno danas u Beogradu

Na skupu Grčke, Rumunije, Bugarske i Srbije u Beogradu nedostajali su samo predstavnici Podgorice, kazali su iz Demokratskog fronta.

Iz DF kažu da će taj skup kao i oni budući skupovi učvrstiti partnerstvo vodećih balkanskih država u kojima živi većina pravoslavnog stanovništva, kao što je slučaj i sa Crnom Gorom.

Međutim, oni u saopštenju najoštrije osuđuju aktuelnu vlast u Crnoj Gori “koja je dovela do toga da se, konfrontiramo sa tradicionalnim saveznicima, a okrećemo se nekim lažnim državnim tvorevinama i državama koje nisu istorijski saveznici CG“. 

“Riječ je o skupu istih onih balkanskih država koje su prije više od sto godina zajedno oslobodile hrišćane sa ovih prostora od otomanske okupacije. Mjesto Kraljevine Crne Gore, koja je tada ponosno zauzimala, danas je u Beogradu bilo upražnjeno“, ističu iz DF. 

To se, kako navode, dešava u “ovom vremenu izdaje predaka, suštine i tradicionalne Crne Gore“. 

Oni ističu da je Crna Gora prije nešto više od 100 godina “prva krenula u oslobadjanje balkanskog prostora od otomanske imperije i izbacanje okupatora sa Balkana“. 

"Danas, za ovim balkanskim stolom, na mjestu gdje se odlučuje o sudbini regiona, Crne Gore nema, jer se ona pokušava silom izmjestiti iz svog prirodnog, istorijskog toka. U takvoj situaciji se nalazimo voljom marionetske vlasti u Crnoj Gori, koja je ovu zemlju vezala za sudbinu lažne države Kosovo, i čitavu budućnost podredila upravo tom cilju. Dakle, umjesto istorijskih partnerstava koja su utemeljili naši slavni preci, Milo Đukanović i Duško Marković su odabrali saradnju sa jednom lažnom državom, mafijaškom tvorevinom koja predstavlja tačku razdora na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju.

DF najoštrije osuđuje kako navode "anticrnogorsku, podaničku i marionetsku spoljnu politiku vlade Crne Gore koja je dovela do toga da se konfrontiramo sa tradicionalnim saveznicima, a okrećemo se nekim lažnim državnim tvorevinama i državama koje nijesu istorijski saveznici CG".

“Vjerujemo da će ovaj skup u Beogradu, kao i budući najavljeni skupovi, učvrstiti partnerstvo vodećih balkanskih država, u kojima živi većina pravoslavnog stanovništva, kao što je i slučaj sa CG. Zbog pogrešne politike aktuelnog režima, današnju Crnu Goru će zaobići čitav niz važnih projekata koji će se realizovati između Srbije, Grčke, Rumunije i Bugarske, a koji će dovesti do značajnog popravljanja kvaliteta života i otvaranja novih radnih mjesta. Primjera radi, najavljeni gasovod iz Rusije, koji bi trebao da prelazi preko Balkana, kao i velike najavljene investicije iz Kine, očigledno će u najvećem dijelu zaobići one koji su voljom vlastodržaca odlučili da ostanu izvan ovog velikog balkanskog partnerstva. Kao tradicionalna politička opcija, DF veoma drži do naših provjerenih istorijskih saveznika, i vjeruje da se na takvim temeljima mogu graditi najbolji mogući odnosi i sa drugim državama”, stoji u saopštenju DF-a.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.