Avionu Er Srbije otpao dio na letu Sofija - Beograd
Ilustracija

Avionu Er Srbije otpao dio na letu Sofija - Beograd

Avionu Er Srbije na letu iz Sofije za Beograd, 26. novembra nakon uzlijetanja je otpao dio letjelice, ali su brzom i blagovremenom reareakcijom posade izbjegnute sve štetne posljedice, objavio je Međuanrodni sajt "The Aviation Herald".

Taj sajt objavio je danas da je prilikom uzlijetanja, odnosno dizanja aviona na određenu visinu letjenja, posada osjetila buku i učestale vibracije u zadnjem dijelu letjelice.

Posada je odmah je odlučila da avion vrati u Sofiju, gdje je bezbjedno sletejela, 20 minuta nakon uzlijetanja. Bugarski tim za istragu avionskih incidenata izvijestio je da je sa letjelice otpao jedan dio tokom leta.

Prema pisanju tog sajta, koji izvještava o svim avionskim incidentima širom svijeta, ovaj događaj je okarakterisan kao ozbiljan incident povodom kojeg je istraga u toku.
Na letu Sofija-Beograd prije 13 dana naše osoblje je primijetilo vibracije i odlučilo da avion vrati u Sofiju, slijetanje je izvedeno bez ikakavih problema, a nakon pregleda ustanovljeno je da nedostaje jedan panel, rekao je danas potparol Er Srbije Nikola Vukomanović i istakao da ta kompanija poštuje najviše svjetske standarde kada je održavanje aviona u pitanju. 

Ističe da ničija bezbjednost nije dovedena u pitanje, kao i da se u Er Srbiji poštuju najviši standardi kada je riječ o održavanju letjelica i samom letenju.
 

Tanjug/Novosti

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.