Srbija: Majka pretukla ćerku(4), dijete završilo u komi
Ilustracija

Ljekari ne pamte takav slučaj zlostavljanja djeteta

Srbija: Majka pretukla ćerku(4), dijete završilo u komi

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Maje K. (23) iz Kovina zbog brutalnog fizičkog zlostavljanja četvorogodišnje ćerke oboljele od epilepsije.

Nakon poslednjeg prebijanja, djevojčica je završila u komi, i jedva preživjela. Kako nezvanično saznaju Večernje novosti, ljekari su svjedočili da ne pamte takav slučaj zlostavljanja djeteta.

Maja K. uhapšena je 13. februara nakon što je njena ćerka S. K. primljena na Univerzitetsku dječju kliniku u Tiršovoj bez svijesti i srčane radnje, sa višestrukim hematomima na glavi i krvarenjem na mozgu. Nakon napora ljekara, djetetu je spasen život koji je visio o koncu, ali je palo u komu.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu.

- Povrede su bile toliko teške da su i ljekari bili zaprepašćeni. Bilo je jasno da je dijete mučki pretučeno. Majka je odmah privedena zbog nanošenja teških tjelesnih povreda opasnih po život - rečeno je Novostima u tužilaštvu.

Ljekari su ustanovili i da maloljetna S. K. po cijelom tijelu, nogama, rukama, glavi, grudnom košu, ima stare povrede u vidu modrica, ožiljaka, hematoma. To znači da je trpjela batine duže vrijeme. Poslednje batine mogle su da budu smrtonosne, ali šta se tačno dogodilo tog dana, kada je dijete završilo u komi, nije ustanovljeno.

Na saslušanju u tužilaštvu majka je negirala da je tukla ćerku, navodeći da se ona povređivala tokom epileptičnih napada. Maja je priznala i da dijete nijednom nije odvela kod ljekara zbog epilepsije. Nakon vještačenja, ustanovljeno je da je majka uračunljiva, ali kod nje je ustanovljen lakši stepen mentalne zavisnosti. Oduzeto joj je starateljstvo, a djetetu je dodijeljen staratelj iz Centra za socijalni rad u Kovinu. Djevojčica je, nakon oporavka u bolnici, sada u Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.