Ukrajinska policija ponovo uhapsila bivšeg predsjednika Gruzije
Foto:Tanjug/AP

Ukrajinska policija ponovo uhapsila bivšeg predsjednika Gruzije

Ukrajinski državni tužilac potvrdio je da policija ponovo uhapsila bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, posle neuspjelog pokušaja hapšenja u srijedu.

Tužilac Jurij Lucenko naveo je da se Sakašvili, koji je osumnjičen za pomaganje kriminalnoj organizaciji, nalazi u izolaciji, prenosi Rojters.

"Kao što smo i obećali, službenici policije su učinili sve kako bi ekstremno nasilje i krvoproliće bili izbjegnuti", naveo je Lucenko, prenosi N1 Beograd.

U međuvremenu, Sakašvili je u zatvoru započeo štrajk glađu, saopštio je njegov advokat, prenosi Rts.

Hapšenje je potvrdio i Sakašvili na fesjbuku.

"Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija", navodi se Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi prije nego što bude odveden na suđenje, prenosi Rojters.

Televizijski snimci pokazali su veliki broj policajaca u opremi za razbijanje demonstracija i nekoliko desetina demonstranata, ali je situacija za sada mirna.

Podsjetimo, oko 200 pristalica bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija blokiralo je u srijedu puteve i postavilo barikade u Kijevu nakon njegovog hapšenja. Polomili su vrata vozila policije u kojem je bio Sakašvili i oslobodili ga.

Pristalice su ga zatim odvele u obližnju crkvu gdje se obratio okupljenim građanima i pozvao ih na novi "Majdan“ i pokretanje procesa oslobađanja Ukrajine.

"Porošenkova banda danas pod lažnim optužbama pokušava da me uhapsi kako bi me izbacila iz Ukrajine. Daću svoj život za slobodu Ukrajine. Želim da pozovem sve Kijevljane da izađu na ulicu, okupe se na Majdanu i počnu proces izbavljanja Ukrajine od Porošenka i njegove bande", rekao je tada Sakašvili.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.