Konobar poslužio sonu kisjelinu kao rakiju
Ilustracija

Na račun kuće

Konobar poslužio sonu kisjelinu kao rakiju

U Zadru je podignuta optužnica protiv konobara (22) jednog restorana u Zotonu zbog sumnje da je goste otrovao deterdžentom koji sadrži sonu kisjelinu.

Kako piše Danas.hr, optuženi konobar je 6. avgusta oko 23h petoro gostiju restorana ponudio rakijom na račun kuće.

Iako svjestan da se uz šank nalazi više kanistera, i lakomisleno smatrajući da u čaše sipa rakiju, a ne provjeravajući šta zaista sipa, on je iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše sipao deterdžent za pranje, navodi hrvatski portal.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili navedeni deterdžent koji sadrži sonu kisjelinu i zadobili teške povrede.

Dva gosta su ispljunula tečnost odmah po ispijanju zadobivši pritom erozije jezika i usana uz crvenilo i otok. Ali, dva gosta su deterdžent popili i zadobili teške povrede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir.

Protiv 22-godišnjaka je podignuta optužnica zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti, dodaje hrvatski portal.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.