Foto: Beta

Svjetsko prvenstvo

"Lavice" u osmini finala!

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva, pošto je remizirala sa Brazilom 23:23, u utakmici posljednjeg, petog kola C grupe.

Remi našoj selekciji je sačuvala Marina Rajčić koja je odbranila zicer Roči 25 sekundi prije kraja. U osmini finala "lavice" će igrati sa pobjednikom meča Srbija - Koreja.

Tokom većeg dijela meča ekipe su se smjenjivale vođstvu, a drama je na kraju pripala našoj selekciji.

Crna Gora je u jednom momentu u prvom dijelu imala tri gola prednosti 11:8, ali je finiš prvog dijela pripao Brazilkama.

Roča sa dva gola, te Amorim režirale su preokret, pa je Brazil na odmor otišao sa minimalnim vođstvom 13:12.

U nastavku igralo se gol za gol do 47. minuta, kada je Bulatović donijela plus dva 19:17.

Ipak, Brazilke se nijesu predavale, tandem Faninelo - Roča je donio preokret, ali je Jauković sa dva gola održala ravnotežu.

Brazil je praktično imao napad za pobjedu, ali je Rajčić zaustavila pokušaj Ročće sa krilne pozicije 25 sekundi prije kraja meča, da bi "lavice" nakon tajm-auta sačuvale loptu i stigle do boda i osmine finala.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Katarina Bulatović sa šest, Milena Raičević postigla je pet, a gol manje Đurđina Jauković.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.