Rok istekao u podne, DF se vraća u Parlament
Jovan Vučurović

Nije kasno ni do ponedjeljka

Rok istekao u podne, DF se vraća u Parlament

Demokratski front konstatuje da je danas u 12 časova istekao rok koji je taj savez dao opozicionim strankama da odgovore da li su spremni da sa DF-om, po principu „bijelog papira”, sjednu za sto i otpočnu razgovore, kako bi stvari pokrenuli sa mrtve tačke i u najkraćem roku preduzeli zajedničke akcije koje bi dovele do ispunjenja očekivanja naših podržavalaca.

Kako je podsjetio Jovan Vučurović iz DFa,  naglasilu su da je za zajedničku akciju potreban konsenzus relevantnih opozicionih parlamentarnih stranaka, na čije su adrese i uputili poziv.

"Do danas, pozitivno su nam odgovorili Ujedinjena Crna Gora i poslanik Aleksandar Damjanović, i mi im ovom prilikom zahvaljujemo na korektnom odnosu prema našoj inicijativi. Ostatak opozicije, koji, inače, predstavlja manjinu opozicionih poslanika - 18 od 39, odgovorio je negativno ili je ignorisao naš poziv i inicijativu. Time su pokazali ne samo svoj odnos prema Demokratskom frontu, nego i prema zajedništvu opozicije za koje smo sigurni da ga priželjkuju opozicioni birači", naveo je Vučurović.

Demokratski front će, kako je najavio, preduzeti konkretnu političku akciju u pravcu zaštite svojih birača.

"Poslanički klub DF će u ponedjeljak, na konferenciji za novinare, saopštiti razloge zbog kojih će se naš politički savez vratiti u parlament. Ako neko iz opozicije misli da je to pogrešan politički potez, ni do ponedjeljka nije kasno da odgovore na našu inicijativu", naveo je Vučurović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.