Suđenje se nastavlja 13. decembra, zatražili izuzeće Mugoše i Savića
Foto:Screenshot

Zbog pristrasnosti

Suđenje se nastavlja 13. decembra, zatražili izuzeće Mugoše i Savića

Optuženi Milan Knežević i advokat Miroje Jovanović, danas su u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan izbora, zatražili izuzeće predsjednice sudskog vijeća Suzane Mugoše i predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

Izuzeće su zatražili zbog, kako su naveli, pristrasnosti Mugoše i Savića.

Suđenje je prekinuto, a nastavak zakazan za srijedu 13. decembar.

Vijeće suda odbilo je primjedbe na zapisnik advokata Miroja Jovanovića i Đorđa Bulatovića.

Jovanović je kazao da je sutkinja pokazala pristrasnost u sudnici, budući da "drži lekcije" njemu i advokatu Đorđu Bulatoviću i kažnjava ga, a da nije reagovala kada je tužilac pocijepao službeni dokument u sudnici. 

"Tražim izuzeće sutkinje, ne članova vijeća, jer ovo danas što je predsjednica vijeća pročitala pokazuje njenu pristrasnost. Nijesam iznenađen , ali jesam šokiran ovim što sam čuo, i tražim izuzeće suda jer je on involviran u ovaj postupak donošenjem rješenja o kojem smo govorili", kazao je advokat Jovanović.

 Zatražio je i izuzeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića.

Optuženi Milan Knežević naveo je da mu je sutkinja juče rekla da se optuženi u pritvoru nalaze zbog "njega i njegovih opstrukcija".

"Jučerašnjom zamjenom teza vi ste željeli da prebacite ovo na mene i kolegu Mandića, kao što to radi svjedok saradnik. Sud je taj koji ih drži u pritvoru, a ne mi", kazao je Knežević.

Ona je istakao i da su diplomatski pasoši njegovi i Andrije Mandića kod sutkinje, te im na taj način duže od šest mjeseci uskraćuje međunarodne aktivnosti.

"To je isključivo u interesu šefa režima Mila Đukanovića i Duška Markovića", kazao je Knežević.

On se pridružio zahtjevu za izuzeće predsjednice Sudskog vijeća Suzane Mugoša i predsjednika višeg suda Borisa Savića.

“Savić je duboko involviran u ovaj proces, jer je dao status svjedoku saradniku i to pod lažnim imenom”, kazao je Knežević i dodao da se tek u aprilu Aleksandar postaje Saša.

Kodex/Rtcg/Vijesti

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.