Saznajte da li je stvarno opasno da spavate sa grudnjakom
Ilustracija

Konačno znamo istinu

Saznajte da li je stvarno opasno da spavate sa grudnjakom

Kasno je i vi ste umorni, a skidanje grudnjaka se čini kao previše posla.

Za početak da razbijemo mit, nije dokazano da grudnjak utiče na razvoj raka dojke kako se vjerovalo. To tvrde naučnici iz "Fred Hutchinson Cancer Research" centra.

Dok grudnjak ne predstavlja veliki rizik za zdravlje ipak nije pametno da se nosi tokom cijelog dana i noći jer tako povećavate šanse od nastanka kontaktnog dermatitisa. Znojna koža ispod grudnjaka takođe može da uzrokuje infekcije, tvrdi dr Henri C. Vaskonez, profesor plastične hirurgije.

Ako nosite grudnjak tokom noći jer mislite da će vam grudi tako biti manje opuštene, niste u pravu. Svi dokazi ukazuju na to da se njihova struktura može malo sačuvati samo vježbanjem, piše Večernji.hr.

Takođe, bitno je da uzimate tačan broj grudnjaka, jer ukoliko je premali može da pogorša stvar jer usporava cirkulaciju a tako, u maloj mjeri, smanjuje proizvodnju kolagena.

Ako ipak volite da nosite grudnjak tokom noći birajte mekane materijale i izbjegavajte one sa žicom.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.