Karadžić: Politički revanšizam ujedinjene novske vlasti
Herceg Novi

DPS Herceg Novi

Karadžić: Politički revanšizam ujedinjene novske vlasti

Iz hercegnovskog odbora DPS konstatuju da se “hibridna lokalna vlast” obračunava sa neistomišljenicima i da je na djelu politički revanšizam.

“Novska lokalna vlast, privremeno predvođena Demokratama, za pola godine koliko je na vlasti nije se uhvatila u koštac sa problemima koje su naslijedili od svojih političkih očeva od kojih su se otcijepili. Gorući problemi Novog za koje su obećavali da će odmah dovesti u red i dalje su u istoj fazi, ili u goroj, ali lokalna vlast je zauzela svoje fotelje i sada vegetira, ali ne drijema”, navodi se u saopštenju koje je potpisala odbornica DPS-a Nada Nađa Karadžić.

“Dok pripremaju novu sistematizaciju radnih mjesta gdje će pozapošljavati funkcionere koalicionih partija i uz svako od njih najmanje po još jednog poslovno-partijskog sekretara, na snazi je politički revašizam i obračun sa onima koje smatraju nepodobnima”.

“Tako ovih dana imamo otpuštanje mladih koji su zasnovali radni odnos u organima lokalne uprave, da bi kumovi Katić i Bigović na ta mjesta udomili svoje rođake, prijatelje, kumove. Da bi namirili sitno stranačke interese brojne koalicije, one koje ne mogu otpustiti prebacuju na niža radna mjesta, smanjuju koeficijente za zarade i tjeraju ih da svoje poslove traže negdje drugo, i tako im olakšaju da dobiju i ta mjesta za svoje stranačke aparatčike”, tvrde iz DPS.

Podsjećaju da je nova lokalna vlast obećavala da će zapošljavanje u lokalnoj upravi zapošljavati osnovu zakona i javnih konkursa.

“Suprotno onome što su obećavali u kampanji kada su im usta bila puna kadrova i potencijala, sada, po već oprobanom receptu iz Budve i Kotora, dovode funkcionere svojih partija iz susjednih opština”, ističe se u saopštenju.

“Tako poluge vlasti koriste Katićeve Demokrate koje su pod budnim okom Simonidinog Demokratskog fronta, da se prvi ne naplaste više od nadzornika. Bigovićev Pokret za promjene je tu da se smjesti koliko Kum dozvoli, a Danijelina rasadnik-partija da zadrži makar malo od onoga što je preostalo prije nego su se raspali, i oni i grad predvođen SNP-om.Tako funkcioniše lokalna koalicija u Herceg Novom, gdje liste i podlisci koji su na prevaru o demokratiji dobili podršku građana da rješavaju probleme grada, radije biraju da njime samo upravljaju”, zaključuje se u saopštenju novskog DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.