Elektronski recept u upotrebi od sjutra
Ilustracija

Evo kako da ga koristite

Elektronski recept u upotrebi od sjutra

Elektronski recept, novi servis koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje, biće od sjutra u upotrebi.

Kako je saopšteno iz Fonda, nastavili su sa realizacijom planiranih i najavljenih aktivnosti za ovu godinu i sa razvojem elektronskih servisa u službi pacijenata (osiguranika).

“Na portalu eZdravlje (www.ezdravlje.me) novi servis eRecept, odnosno elektronski recept, od sjutra će biti u upotrebi”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na taj način unaprijedili su sistem u pogledu dostupnosti informacija iz domena zdravstvene zaštite.

Osiguranici Fonda će, dodaje se, imati mogućnost uvida u propisane i realizovane recepte, kao i pregled recepata koji su realizovani u poslednjih šest mjeseci.

“Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u Domovima zdravlja”, rekli su iz Fonda.

Kako su kazali, pristup servisu isti je kao za onlajn /online/ zakazivanje pregleda kod izabranog doktora, odnosno zainteresovani osiguranici moraju imati korisnički nalog i lozinku (PIN).

Iz Fonda podsjećaju da je korisnički nalog broj zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), dok PIN za pristup dodjeljuje izabrani doktor prilikom posjete domu zdravlja.

Kako pojašnjavaju, uz PIN, svaki osiguranik dobija osnovne informacije o načinu pristupa Portalu.

Iz Fonda su naveli da je servis omogućen zainteresovanim osiguranicima i nije obavezan.

“U ovoj fazi razvoja elektronskog servisa imaćemo uporedo papirni i elektronski recept da bi, nakon testnog perioda koji planiramo da traje do kraja januara naredne godine, izbacili iz upotrebe papirnu formu recepta iz upotrebe”, saopštili su iz Fonda.

Antena M/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.