Identifikovana dva lica koja su palila baklje prilikom odigravanja fudbalske utakmice
Ilustracija

Nikšić

Identifikovana dva lica koja su palila baklje prilikom odigravanja fudbalske utakmice

Nikšićka policija identifikovala je lica za koja se sumnja da su 22. novembra ove godine u Nikšiću, tokom odigravanja fudbalske utakmice između FK „Sutjeska“ iz Nikšića i FK „Budućnost“ iz Podgorice, upotrijebila pirotehnička sredstva odnosno zapalili baklje.

22.novembra sa početkom u 16 časova, na gradskom stadionu u Nikšiću odigrana je fudbalska utakmica između FK „Sutjeska“ iz Nikšića i FK „Budućnost“ iz Podgorice.

Tokom odigravanja pomenute utakmice došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava – baklji na istočnoj tribini stadiona od strane nepoznatih lica – pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ i navijačke grupe „Varvari“

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i na osnovu operativnih saznanja, početkom decembra identifikovali lica za koja se sumnja da su zapalila navedena pirotehnička sredstva. Radi se o D.T. (18) iz Nikšića i A.B. (25) iz Podgorice.

"D.T. je pripadnik navijačke grupe „Vojvode“ protiv kojeg je 05. decembra 2017. godine, zbog paljenja baklji na navedenoj utakmici, Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. A.B. je pripadnik navijačke grupe „Varvari“ protiv kojeg je 06. decembra 2017. godine, takođe zbog paljenja baklji na ovoj utakmici, podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz člana 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. A.B. je lišen slobode i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden je sudiji Suda za prekršaje Podgorica – Odjeljenje u Nikšiću", saopšteno je iz UP.

Takođe, policijski službenici CB Nikšić su 22.novembra na dan odigravanja pomenute utakmice, odnosno neposredno prije njenog početka, tokom obavljanja službenih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, prilikom kontrole lica – pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ na ulazu u gradski stadion, kod V.M. iz Nikšića pronašli i oduzeli pirotehničko sredstvo – baklju.

"Protiv njega je Sudu za prekršaje podnijeta prijava i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenog prekršaja iz člana 30 stav 1 tačka 6 Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.