Dobra saradnja Crne Gore i Austrije garant podrške na evropskom putu
Sa sastanka

Sastanak Nuhodžić-Janković

Dobra saradnja Crne Gore i Austrije garant podrške na evropskom putu

Austrija prepoznaje napore koje Crna Gora preduzima na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, a intenzivna podrška integracionim procesima može se očekivati i u drugoj polovini 2018. godine, kada će Austrija preuzeti predsjedavanje Savjetom EU, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Austrije Ane Janković, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP).

Ministar Nuhodžić izrazio je zahvalnost na podršci koju Austrija u kontinuitetu pruža u reformskim i integracionim procesima Crne Gore, i pozitivnim ocijenio stav Austrije u zagovaranju „principa regate“, odnosno individualne evaluacije svake zemlje kandidata za članstvo u EU.

Sastanak je bio prilika da Nuhodžić upozna ambasadorku Janković sa aktivnostima koje MUP sprovodi na planu ispunjavanju mjera iz akcionog plana za poglavlje 24 koje je u nadležnosti ove institucije, naročito na izradi normativnog okvira – Zakona o strancima i Zakona o unutrašnim poslovima.

"Sagovornici su zajednički konstatovali da su bilateralni odnosi dvije zemlje veoma kvalitetni, a naročito je pohvaljena saradnja na operativnom nivou u oblasti policijskih poslova. Kao veoma značajna ocijenjena je ekspertska pomoć Austrije u projektima iz oblasti vladavine prava, poput nedavno promovisanog projekta „Podrška Evropske unije vladavini prava“ (EURol 2), Šengenskog akcionog plana (ŠAP), kao i pomoć u obukama za službenike", saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.