Stranka pravde i pomirenja – novi naziv BDZa

Promijenili ime

Stranka pravde i pomirenja – novi naziv BDZa

Skupština Bošnjačke demokratske zajednice donijela je odluku o promjeni naziva stranke te se od danas ova stranka zove Stranka pravde i pomirenja.

Juče, 6. decembra održana je redovna izborna Skupština stranke na kojoj su izabrani novi organi stranke: Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Za predsjenika partije jednoglasno je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Hazbija Kalač.

Skupština stranke je donijela odluku o promjeni naziva stranke te se od danas ova stranka zove Stranka pravde i pomirenja, saopšteno je danas.

"Pravda je univerzalna vrijednost u odnosima među ljudima i neophodni pokretač ljudskog djelovanja. Pravda je okvir ostvarivanja diferentnih ciljeva i procesa pomirenja. Pomirenje i uspostava mira je imperativ svake zdrave zajednice, a postiže se samo preko pravde.Promjenom imena ova stranka je zadržala svoja programska načela prema kojim se teži pravednoj vlasti, smanjenju konflikata i pomirenju među narodima na našem zajedničkom životnom prostoru", pojašnjavaju iz nekadašnjeg BDZa a sada Stranke pravde i pomirenja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.