Prijedor: Ubio sina, tijelo dva mjeseca krio u kući

Prijedor: Ubio sina, tijelo dva mjeseca krio u kući

Radovan Đujić (72) iz Brezičana kod Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je tupim predmetom ubio sina Duška Đujića (44), čije je tijelo najmanje dva mjeseca ležalo u njihovoj porodičnoj kući.

Tijelo, koje je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, u ponedeljak je oko 14 časova pronašla policija, nakon što su došli do operativnih saznanja da je Duško nestao, odnosno da ga mještani Brezičana danima nisu vidjeli u selu, pišu Večernje Novosti. 

Tragom te informacije policija je došla na imanje Đujića i na spratu kuće pronašla leš muškarca prekrivenog krečom, s povredama na glavi. Soba je bila ispreturana, sa tragovima borbe.

- U prisustvu mrtvozornika uviđaj je izvršio dežurni tužilac i policijski službenici PU Prijedor pri čemu je utvrđeno da se radi o 44-godišnjaku iz Prijedora. Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji upućuju na postojanje elemenata krivičnog djela teško ubistvo, a zbog sumnje da ga je počinio slobode je lišen R. Đ. - saopštila je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Osumnjičeni Radovan sproveden je na kriminalističku obradu, dok je Duškovo tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS i obdukcijom je potvrđeno da je ubijen. Pretpostavlja se da je izudaran po glavi ušicama od sjekire, što će biti predmet dalje istrage.

- Uzrok smrti su višestruke povrede glave nanesene tupo-tvrdim predmetom. Isključena je mogućnost ubistva vatrenim oružjem, a tijelo se nalazilo u poodmakloj fazi truljenja zbog čega će se raditi i dodatne analize - rekao je izvor blizak istrazi.

Ipak, cijelo selo šokirano je Radovanovim ponašanjem u poslednja dva mjeseca. Oni kažu da se Radovan za to vrijeme ponašao normalno, kao da se ništa nije desilo, iako je očigledno znao da u prizemlju kuće leži leš njegovog sina. Da sve bude još gore, u donjem dijelu kuće živio je i njegov drugi sin, koji je posle otkrića zločina odveden na psihijatriju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.