18.185 dozvola za rad i boravak stranaca
ilustracija

Kvota za 2018tu

18.185 dozvola za rad i boravak stranaca

Vlada je utvrdila godišnju kvotu za 2018. u ukupnom broju od 18.185 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, pišu Dnevne novine.

Iz ukupno utvrđenog broja raspoređeno je 13.185 dozvola, za zapošljavanje stranaca 8.310 , sezonsko zapošljavanje stranaca 3.547 i pružanje ugovorenih usluga stranaca 1.328 dozvola.

Izdvojeno je 5.000 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, u takozvanoj rezervi, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja može dodatno rasporediti za pojedine namjene u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje.

Vlada je izašla u susret zahtjevima poslovne zajednice i njihovim iskazanim potrebama za zapošljavanjem strane radne snage, sagledavši stanje i kretanje na domaćem tržištu radne snage i iskorišćenost kvote od 76 odsto za prvih devet mjeseci tekuće godine.

Izdvojeno je 5.000 dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, u takozvanoj rezervi, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja može dodatno rasporediti za pojedine namjene u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda.

Dnevne novine/Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.