Za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju biće više birača
Izvor:Twiter

Za lokalne izbore u Beranama i Ulcinju biće više birača

U opštinama Berane i Ulcinj na lokalnim izborima koji će biti održani 4. februara 2018. godine pravo glasa ima 23.775 odnosno 19.918 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Broj birača u biračkom spisku u opštini Berane po kome su održani prethodni izbori 16.10.2016. godine je 23.738, dok je broj birača za lokalne izbore na dan 5.decemar 2017. 23.775, saopšteno je iz MUP-a.

Što se opštine Ulcinj tiče broj birača u biračkom spisku po kome su održani prethodni izbori 16.10.2016. je 19.743, a u biračkom spisku za lokalne izbore na dan 5.12.2017. je 19.918 birača.

Iz MUP-a ističu da uvid u birački spisak, birač može ostvariti svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka), u terminu od 8 do 14 h.

"Uvid u birački spisak se vrši lično, na šalterima Područne jedinice Berane i Filijale Ulcinj, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš). Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak", navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

"Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište", saopšteno je.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.