OVAJ dio tijela najbrže stari
Ilustracija

Da li ste znali?

OVAJ dio tijela najbrže stari

Iako je bitno da redovno njegujemo lice, ipak prvi znaci starenja se vide na ovom dijelu tijela.

Najbitnije je da pravilno njeguje ruke, one otkrivaju vaše godine:

Pravilno ih perite

Čest kontakt sa sapunom može da učini da ruke izgube vlažnost i da koža puca. Najbolji izbor su hidratantni sapuni sa maslinovim uljem, uljem jojobe ili aloja verom. Ruke takođe perite toplom, a ne vrućom vodom kako biste sačuvali prirodni zaštitni sloj kože.

Nosite rukavice

Gledajte na svoje ruke ovako: one su pod konstantnim stresom zbog hladnoća, suvog vazduha, hemikalija i slično. Zato bi bilo dobro da u određenim uslovima nosite rukavice, i to ne samo kada je napolju hladno. Koristite gumene rukavice kad čistite kod kuće ili tekstilne ako radite u bašti.

Redovno nanosite hidratantnu kremu

Kvalitetna krema za ruke je vrlo važna pa pazite šta kupujete. Nanosite je više od dva puta dnevno, a kremu utrljajte i na nokte i zanoktice kojima je takođe potrebna njega.

Napravite piling

Masku i piling za ruke možete da napravite i kod kuće. Za piling pomiješajte maslinovo ulje i šećer, a za masku pola avokada, žumance i kašičicu soka od limuna i ostavite da stoji 20 minuta. Uradite to jednom sedmično.

Nanosite kremu za sunčanje na njih

Jedan od glavnih znakova starenja jeste hiperpigmentacija na koži ruku. Razlog tome je sunce, pa zbog toga redovno nanosite kremu za sunčanje na ruke, i to ne samo ljeti.

Alo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.