Jedinstvo i solidarnost Alijanse ključni za očuvanje kolektivne bezbjednosti
Foto: Gov.me

Darmanović u Briselu

Jedinstvo i solidarnost Alijanse ključni za očuvanje kolektivne bezbjednosti

Drugog dana sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Briselu održana je sesija u okviru Komisije NATO - Gruzija na kojoj je iskazana praktična i politička podrška Gruziji kao aspirantu za članstvo u Alijansi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Saveznici su, takođe, razgovarali i o projektovanju stabilnosti Alijanse i postignutim rezultatima u borbi protiv terorizma. U tom kontekstu, ministar Srđan Darmanović iskazao je podršku Crne Gore jedinstvu i solidarnosti Alijanse i posvećenost naše zemlje ispunjavanju zajedničkih ciljeva.

"U cilju pravovremenog odgovora na savremene izazove i jačanja kolektivne bezbjednosti, ministri su se saglasili da treba unaprijediti politiku odvraćanja i odbrane, nastaviti dijalog i podršku partnerima u Istočnoj Evropi", navode iz ministarstva.

U okviru diskusije ministara na temu politike otvorenih vrata,  Darmanović je istakao značaj kredibilnog sprovođenja ove politike prema svim aspirantima.

Ocijenio je da članstvo Crne Gore ima pozitivne implikacije na cijeli region i da može biti podsticaj regionalnim aspirantima za rad na ispunjavanju standarda i uslova za članstvo u NATO-u

.Ministri su, takođe, razmotrili pregled postignutih rezultata u ovoj godini i dali smjernice za predstojeći Samit Alijanse, planiran u julu 2018. godine. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.