Ukinuta presuda Dragoju Baošiću, pokreće se novi sudski postupak
Foto: Arhiva

Za ubistvo Jovana Kosaća

Ukinuta presuda Dragoju Baošiću, pokreće se novi sudski postupak

Apelacioni sud ukunuo je presudu kojom je Dragoje Baošić osuđen na deset godina i deset mjeseci zatvora zbog ubistva Novljanina Jovana Kosaća.

Kako je CdM-u potvrđeno iz Višeg suda, to znači da će krenuti novi sudski postupak povodom ubistva Kosaća.

Baošić je pred Vijećem Apelacionog suda, kada su razmatrane žalbe odbrane na prvostepenu presudu, kazao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Optužnica: Baošić s umišljajem izvršio ubistvo

Prema navodima optužnice, Baošić je 14. septembra 2014. oko 01:30 sati u Igalu u diskoteci “Kaza”, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća.

Po ulasku u diskoteku, nakon fizičkog kontakta između Kosaća i Milana Bigovića, okrivljeni je prišao Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili.

Nakon što je pao na pod, prema navodima optužnice, Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak, nakon čega se dao u bjekstvo.

Dragan Bigović je optužen da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Kako se navodi on je   je 14. septembra oko 02,30 sati pomogao Baošiću da ne bude otkriven, tako što je zaustavio vozilo BMW i vozaču naložio da okrivljenog preveze u mjesto Baošići.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.