Privrednik Vasilije Miličković objavio kandidaturu za predsjednika Crne Gore
Vasilije Miličković, foto: AA

Uvjeren da će prikupiti potpise za kandidaturu

Privrednik Vasilije Miličković objavio kandidaturu za predsjednika Crne Gore

Crnogorski privrednik Vasilije Miličković danas je objavio da je prihvatio kandidaturu Grupe građana „Građanska akcija“ da bude kandidat na predsjedničkim izborima, koji će se održati na proljeće 2018. godine.

Miličković je poručio da će raditi u javnom interesu i da je uvjeren da će prikupiti potpise za kandidaturu, javlja Anadolija.

Mandat aktuelnom crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću ističe na proljeće naredne godine. Po zakonu, predsjednik Skupšne Ivan Brajović izbore za predsjednika u obavezi je da raspiše najdalje do 22. decembra.

Danas je i prije zvaničnog raspisivanja izbora, privrednik Vasilije Miličković obznanio da će učestvovati u trci za šefa države. Miličković je predsjednik manjinskih akcionara Elektroprivrede Crne Gore. 

„Crna Gora zahtijeva radikalne društvene promjene, jer smo po svim parametrima dotakli dno. Političke partije, kao ubjedljivo najgori segment našeg društva, a posebno njihovi lideri su toliko osilili i zaboravili na ličnu odgovornost, da njihovo ponašanje svakim danom vrijeđa zdrav razum našeg naroda. Ako je tačno da sam kao jedinka ulagao trud da odbranim 11 miliona javnog interesa, a jeste tačno, to mi daje za pravo da tražim povjerenje svih građana da ću i ovaj put raditi isključivo u javnom interesu. Građanima dajem riječ da ih neću razočarati. Bez njihove podrške, nema slobode u Crnoj Gori“, kazao je Miličković.

Da bi i formalno bio kandidat za predsjednika Crne Gore, Miličković će najprije morati da prikupi 7.750 potpisa građana, što je oko 1,5 odsto upisanih birača. Na pitanje, da li vjeruje da može prikupiti dovoljan broj potpisa, Miličković ističe da će za to morati da uloži ogroman trud.

„Moraću da idem od kuće do kuće. Da ne vjerujem, ne bih ulazio u kampanju. Na javnoj sceni sam od davno poznat“, kazao je Miličković.

Lidere crnogorskih partija nazvao je „najvećom prevarom u Crnoj Gori“ i istakao da od njih ne očekuje pomoć.

„Ja ću imati žestoki obračun sa njihovim političkim radom. Ali očekujem glasove opozicije, koji su prevareni od svojih lidera. Sprema se pljačka 100 miliona eura u EPCG. Niko iz opozicije neće ni slova pregovariti. Imamo zaposlene poslanike iz Demokratskog fronta u EPCG, Miltina Đukanovića i Strahinju Bulajića. Oni nisu o tome govorili, već mora Vasilije Miličković. Siguran sam da će nakon 15 dana kampanje da će svi opozicioni birači podržati moju kandidaturu. Računam na veliki broj glasača Demokratske partije socijalista, posebno visoko kotiranih. Na podršku ministara i poslanika DPS-a, jer žive u neviđenom strahu od Mila Đukanovića. Oni će biti srećni a ja pobijedim, jer će osjetiti slobodu“, kazao je Miličković. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.