Zbog ovog razloga 70 odsto žena rizikuje da dobije polnu bolest
ilustracija

Zbog ovog razloga 70 odsto žena rizikuje da dobije polnu bolest

Čak 70 odsto žena ne koristi kondome tokom seksualnih odnosa, rezultat je istraživanja koje je obuhvatilo hiljadu žena od 24. do 35. godine.

Pokazalo se da trećina ispitanica nikad nije bila na testiranju za seksualno prenosive bolesti, a više od trećine je izjavilo da su se u poslednjih mjesec dana imalo seks bez kondoma. 

Čak 67 odsto žena koje nisu koristile kondome u poslednjih mjesec dana izjavilo je da misli da nije u opasnosti od seksualno prenosivih bolesti, iako je institut "Kirby" potvrdio rast oboljevanja od polnih bolesti u Australiji gdje je i sprovedeno istraživanje. 

Broj oboljelih od gonoreje porastao je za 63 odsto u poslednjih pet godina, a povećava se i broj oboljelih od sifilisa. 

Najviše brine činjenica da su kao glavni razlog zbog kog ne kupuju kondome žene navele strah od osude i nelagodnost. 

"Najveći problem je što je ljudima neprijatno da pričaju o seksualnom zdravlju, a to ih sprječava da brinu o svom zdravlju," zaključio je profesor Martin Holt za ABC.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.