Mačka izazvala havariju, pola Banjaluke ostalo bez struje
ilustracija

Mačka izazvala havariju, pola Banjaluke ostalo bez struje

Veći dio Banjaluke u utorak je ostao bez struje, jer je mačka ušetala u trafo-stanicu "Banjaluka jedan" u naselju Lazarevo, odakle se električnom energijom snabdijevaju brojni potrošači.

Ovo su kazali u "Elektroprenosu BiH", u čijoj nadležnosti je trafo-stanica u Lazarevu, istakavši da je do kvara došlo zbog kratkog spoja koji je nastao zbog mačke, prenio je Glas Srpske.

Do kvara na trafo-stanici došlo je u 14.30 časova zbog čega su više časova bez struje bila naselja Lazarevo, Rosulje, Petrićevac, Šargovac, te još neki dijelovi grada.

Izvršni direktor za rad i održavanje sistema u "Elektroprenosu BiH" Cvjetko Žepinić je rekao da je kvar saniran u utorak uveče.

- Po prijavi kvara, naše ekipe su odmah intervenisale. Radnici su na terenu utvrdili da je havariju izazvala mačka koja je ušla u trafo-stanicu i napravila kratak spoj - objasnio je Žepinić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.