Sicilija: Uhapšeno 25 mafijaša, među njima i žena bos

Sicilija: Uhapšeno 25 mafijaša, među njima i žena bos

Italijanska policija uhapsila je u Palermu na Siciliji 25 osumnjičenih pripadnika mafije, među kojima je i Marija Anđela di Trapani, supruga mafijaškog bosa koja je preuzela njegove poslove dok se on nalazi u zatvoru.

U hapšenju članova klanova San Lorenco i Resutana, koje je izvedena juče rano ujutruz, učestvovalo je više od 200 policajaca sa dva helikoptera i pet pasa tragača.

Optužbe uključujći ubistva, iznudu, prodaju ukradene robe i vandalizam.

Policija je na osnovu prisluškivanih razgovora, uspjela da rekonstruiše teritorijalne podjele u gradu i internu unutrašnju borbu, u kojoj je Trapanijeva postala moćna figura u klanu Resutana u Palermu.

Njen muž Salvatore nalazi se u zatvoru zbog ubistva, navodi Rojters i ističe da je primjetno da su supruge uhapšenih bosova, počele da preuzimaju njihove poslove i veću ulogu.

Policija navodi da je ona prenosila muževljeve poruke članovima klana i organizovala mjesečne isplate porodicama uhapšenih mafijaša.

U ime svog muža određivala je i ko će voditi "porodični" posao ili ko će biti "vršilac dužnost bosa", prenio je Tanjug.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.