Danas bez padavina, vozačima se savjetuje oprez zbog poledice
Foto:Čitalac Kodex

Prognoza i stanje na putevima

Danas bez padavina, vozačima se savjetuje oprez zbog poledice

U Crnoj Gori će danas pretežno sunčano, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju.

Na sjeveru prijepodne magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 1 do 14 stepeni. 

Visina sniježnog pkrivača u 7 sati jutros na Žabljaku je iznosila 60 cm, u Pljevljima 34, Kolašinu 27. Šavniku 26, Plužinama 24, Bijelom Polju i Plavu 15, Beranama 14 cm.

Kako je saopšteno iz Auto moto saveza u nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima. U višim planinskim predjelima  zbog niskih temperatura izražena je pojava poledice naročito  preko mostova i na prilazima tunelima.

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i upozoravaju na moguće sitnije odrone.

Od 15. novembra obavezna je upotreba zimske opreme na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.
Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na 
putu (snijeg,led ili poledica).
Zabranjeno je  saobracanje kamionima sa prikolicom i sleperima na putu Nikšić-Plužine i Nikšić –Šavnik.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Brajići saobraćaj je u prekidu do daljnjeg  zbog saniranja kosine i  opasnosti od novog 
obrušavanja kamenja na tom dijelu puta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.