LP: Sa ratnim zločincima na zadatku uništavanja slobode i sreće građana
Foto: LPCG

LP: Sa ratnim zločincima na zadatku uništavanja slobode i sreće građana

Za slobodno društvo i građansku državu veoma je opasno šovinističko i nacionalističko ludilo koje nameću ekstremno desne političke struje udružene sa osuđenim ratnim zločincima i klerikalističkim fundmentalizmom, kazali su iz Liberalne partije.

“Pokušaji oživljavanja aveti prošlosti koje je vrijeme odavno pregazilo, neće uspjeti nikada u Crnoj Gori uprkos njihovim stalnim, agresivnim nasrtajima. Ovđe se još jednom potvrdila važnost stalne borbe protiv fašizma, ekstremizma i klerikalizma i zloupotreba društva i slobode”, navode u saopštenju.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik, kako napominju iz LP, proglašen krivim za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, svečano je ugošćen od strane čelnika DF i vrha Srpske pravoslavne crkve i to u hramu ove vjerske organizacije što je, kako smatraju u ovoj partiji, najgnusnija zloupotreba vjere, vjernika i religije u svrhu mržnje i zla.

“Sanjariti o takozvanoj Podgoričkoj skupštini, nelegitimnoj i nelegalnoj tvorevini i slaviti tadašnji teror i okupaciju nad narodom Crne Gore čije posljedice osjećamo i danas mogu samo neodgovorni, zlonamjerni i promašeni pojedinci sa svojom izgubljenom politikom koja i dalje tumara kroz tmurne periode istorije. Oni su svi zajedno, jasno je, na istom zadatku uništenja slobode i sreće građana”, navode iz LP.

Crna Gora ih je, kako kažu iz ove partije, odavno smjestila gdje im je i mjesto, na smetlište istorije, a put ka društvu slobodnih i demokratskih naroda čvrsto je trasiran članstvom u NATO i ubrzo prijemom u EU.

“Svaki pokušaj ugrožavanja društva slobode, tolerancije i otvorenosti, naići će na snažan otpor među liberalima i svim slobodnim građanima u Crnoj Gori”, poručuju na kraju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.