Islamska zajednica osudila najavu da Jerusalim bude glavni grad Izraela
Jerusalim

Islamska zajednica osudila najavu da Jerusalim bude glavni grad Izraela

Povodom najave američke administracije da Jerusalim proglasi za glavni grad Izraela, Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori najoštrije je osudio podrivanje mira i izazivanja dodatnih tenzija koje se na taj način čine, saopšteno je iz Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Američki predsjednik Donald Tramp je tokom prošlogodišnje predizborne kampanje obećao da će preseliti američku ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, a američki mediji nedavno su objavili da Bijela kuća sprema proces proglašenja Jerusalima kao glavnog grada Izraela. 

„Posebno imajući u vidu da je Jerusalim kulturna, historijska i vjerska baština Palestinaca ali i svih muslimana u svijetu. Model koji je najavila Trampova administracija bio bi siguran put ka nasilju i anarhiji, a Palestini je potreban pravedan i trajan mir. Palestinci, napokon, trebaju dobiti svoju državu sa Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom. Uvjereni smo da se palestinsko pitanje samo na ovaj način može djelotvorno i trajno riješiti, a što je u skladu da međunarodnim pravom i konvencijama“, navodi se u saopštenju Islamske zajednice u Crnoj Gori. 

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas mogućnost prekida bilateralnih odnosa sa Izraelom zbog nastojanja te zemlje da Jerusalim bude proglašen glavnim gradom. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.