Crna Gora može računati na snažnu podršku Bugarske na putu ka EU
Nuhodžić- Červenjakov

Nuhodžić- Červenjakov

Crna Gora može računati na snažnu podršku Bugarske na putu ka EU

Prijateljski odnosi Crne Gore i Bugarske ogledaju se kroz pouzdano partnerstvo koje će u narednom periodu, tokom bugarskog predsjedavanja Savjetom EU, biti dodatno ojačano snažnom podrškom našoj zemlji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Bugarske u Crnoj Gori Mladena Červenjakova.

Ističući da će integracija Zapadnog Balkana biti u fokusu predsjedavanja Bugarske Savjetom EU, na sastanku je konstatovano da je Crna Gora ostvarila dobre rezultate u oblasti vladavine prava, usvajanja međunarodnih standarda, kao i na planu sprovođenja reformi u cilju ispunjavanja kriterijuma iz pregovaračkih poglavlja. 

"Osvrćući se na nedavno uspješnu realizaciju spoljnopolitičkog cilja, a to je članstvo u NATO, ministar Nuhodžić je kazao da Crna Gora intenzivno i dinamično radi i na planu implementacije obaveza iz pregovaračkog procesa sa EU. S tim u vezi, sastanak je bio prilika da ministar informiše svog sagovornika o napretku na planu ispunjavanja akcionih planova za poglavlje 24 koje je u nadležnosti MUP-a, ali i podsjeti na značaj regionalnog saradnje u kontekstu očuvanja bezbjednosti i sigurnosti", saopšteno je MUP-a.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobar primjer saradnje koja se dalje može unapređivati kroz inicijative i projekte od zajedničkog interesa za dalji razvoj regiona.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.