Demokratski front postavio i Medenici 15 pitanja
DF

Demokratski front postavio i Medenici 15 pitanja

Demokratski front (DF) uputio je pitanja i predsjednici Vrhovnog suda, Vesni Medenici.

"Gospođo Medenica, vjerujemo da ste u protekle dvije sedmice imali priliku da se upoznate sa pitanjima koja je Predsjedništvo DF uputilo SDT  i VDT , od toga 20 Milivoju Katniću a 15 Ivici Stankoviću. Nažalost, ne da nismo dobili odgovore na ova pitanja, već je pokušaj Milivoja Katnića da odgovori na pitanje da li je prisvojio 125.500 eura otvorilo još najmanje 50 novih pitanja", kažu iz DF-a.

Oni su Medenici poslali ovih 15 pitanja:

1. Kako je predsjednik Višeg suda Boris Savić mogao dodijeliti status svjedoka saradnika pravosnažno presuđenom ubici na dvadeset jednu godinu zatvora za ubistvo u Hrvatskoj i to na lažno ime Aleksandar Sinđelić?

2. Da li je predsjednik Višeg suda Boris Savić učestvovao u prikrivanju stvarnog identiteta Saše Sinđelića kako bi mu po ubrzanoj proceduri dodijelio status svjedoka saradnika na drugo ime?

3. Da li je predsjednik Višeg suda Boris Savić bio upoznat sa činjenicom da je za svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem raspisana crvena interpolova potjernica i to u trenutku kad mu je dodjeljivao pomenuti status?

4. Što je predsjednik Višeg suda Boris Savić uradio u trenutku kad je saznao da je pravo ime svjedoka saradnika Saša a ne Aleksandar?

5. Da li predsjednik Višeg suda Boris Savić planira nakon svjedočenja svjedoka saradnika da mu odredi ekstradicioni pritvor?

6. Kojim članom Krivičnog zakonika se rukovodio predsjednik Višeg suda Boris Savić kad je Mirka Paju Velimirovića osudio na šest mjeseci uslovno na godinu dana iako je "nabavio" oružje za najveće planirano krvoproliće u istoriji Crne Gore?

7. Što je uradio predsjednik Višeg suda Boris Savić kad je saznao za izjavu Mirka Paje Velimirovića ovjerenu 16. januara u sudu u Novom Pazaru da nije postojalo nikakvo oružje i da je bio prinuđen da laže pod pritiskom Milivoja Katnića?

8. Kako je sudsko vijeće u sastavu Jović, Pavličević i Uskoković moglo da potvrdi optužnicu u slučaju tzv. "državni udar" ako je imalo u vidu sve prethodne nepravilnosti i nezakonitosti koje su počinili Boris Savić i Milivoje Katnić?

9. Da li je sudsko vijeće u sastavu Jović, Pavličević, Uskoković uopšte pročitalo optužnicu i ostvarilo uvid u spise predmeta?

10. Ukoliko jeste, kako su mogli potvrditi optužnicu za državni udar u kojoj nema dva ključna materijalna dokaza : oružje i novac, i u kojoj kao organizator državnog udara figurira prezime Širokov?

11. Ukoliko sudsko vijeće nije pročitalo optužnicu, niti ostvarilo uvid u spise predmeta, smatrate li da motive za ovakvo postupanje sudije Radoja Jovića treba tražiti u njegovim naglašenim sklonostima zloupotrebe sudske funkcije što predstavlja javnu tajnu?

12. Da li će sudija Suzana Mugoša ispoštovati preporuku Vrhovnog suda i obezbijediti svjedočenje svih lica koja su sa tužilaštvom sklopila sporazum o krivici?

13. Da li ćete inicirati smjenu sudija Borisa Savića i Radoja Jovića ako i jedno od lica koja su postigla sporazum o krivici zatraži ponovno suđenje?

14. Da li sudije Savić, Jović i Mugoša podliježu krivičnom gonjenju?

15. Da li ćete kad Tužilački savjet izglasa smjenu Milivoja Katnića potvrditi tu odluku?

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.