Uhapšen Podgoričanin zbog podmetanje bombe na Koniku
ilustracija

Uhapšen Podgoričanin zbog podmetanje bombe na Koniku

Podgorička policija uhapsila je bezbjednosno interesantno lice, Podgoričanina B.G. (33) osumnjičenog za podmetanje bombe u oktobru ove godine.

Naime, 12. oktobra pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da je nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće u vlasništvu A.B u naselju Konik.

Usljed eksplozije nastala su oštećenja na kući. Nije bilo povrijeđenih lica.

"Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili kriminalistički uviđaj. Tokom vršenja kriminalističkog uviđaja sa lica mjesta izvršenja krivičnog djela izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Podgorica su raspolagali operativnim saznanjima o počiniocu i u kontinuitetu su preduzimali mjere i radnje koje su rezutirale rasvjetljavanjem predmetnog krivičnog djela", saopštila je Uprava policije.

Nakon završenih procedura i dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, potvrđena su sumnje da je B.G. počinilac ovog krivičnog djela - kazali su iz policije.

Po naredbi Osnovnog suda u Podgorici policija je pretresla kuću koju koristi B.G.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u  Podgoricu koji je naložio da se B.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.