Hladno uz slab snijeg na sjeveru, vozači oprez zbog poledice
Šavnik, foto:Facebook

Prognoza i stanje na putevima

Hladno uz slab snijeg na sjeveru, vozači oprez zbog poledice

U Crnoj Gori će danas biti pretežno sunčano, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno.

Na sjeveru će povremeno provijavati slab snijeg, prognoza je Zavoda za hidrometeorologiju.

Duvaće vjetar uglavnom umjeren do pojačan, sjevernih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha od -5 do 12 stepeni.  

Visina sniježnog pokrivača jutros u 7 sati iznosila je  na Žabljaku 61 cm, u Pljevljima 35, Plužinama 30, Kolašinu 27, Šavniku 26, Plavu 18, Beranama 17, Bijelom Polju 15, Andrijevici 14 i Rožajama 7 centimetara.

Na Žabljaku u Pljevljima i Kolašinu temperatura vazduha iznosila je jutros u 7 časova -5 stepeni.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Automoto saveza u nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima. U višim planinskim predjelima zabilježene su mjestimično sniježne padavine a zbog niskih temperatura izražena je pojava poledice naročito  preko mostova i na prilazima tunelima. Vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima  na putu i upozoravaju na moguće sitnije odrone.

Podsjećaju da je u  periodu od 15.novembra do 31. marta upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na 
putu (snijeg,led ili poledica) - napominju iz AMSCG.

Zabranjeno je saobraćanje kamionima sa prikolicom i šleperima na putu Nikšić-Plužine i Nikšić - Šavnik.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Brajići saobraćaj je u prekidu do daljnjeg  zbog saniranja kosine i  opasnosti od novog 
obrušavanja kamenja na tom dijelu puta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.