Na Zabjelu 820 domaćinstava bez interneta
Foto: Privatna arhiva

Presječeni na istom mjestu kao 19. novembra

Na Zabjelu 820 domaćinstava bez interneta

Potrošači sa Zabjela, njih 820, opet su ostali bez signala za fiksni telefon, interneta i Extra TV-a jer su ponovo prekinuti kablovi u Jerevanskoj ulici u Podgorici.

“Danas su u 14.45 kablovi ponovo prekinuti na istoj lokaciji  i korisnicima sa Zabjela je ponovo onemogućeno korišćenje servisa”, saopšteno je iz Telekoma.

Kablovi su presječeni, kako su objasnili na istom mjestu kao i  19. novembra, a tada je to uradio Vanja Đurišić.

On je za Vijesti izjavio da ne zna o čemo se radi.

Porodica Đurišić tvrdi da je 1.000 kvadrata spornih u Jerevanskoj njihova imovina, dok iz Glavnog grada tvrde da je to zemljište eksproprisano. 

Iz Telekoma je danas Vijestima saopšteno da će radovi u Jerevanskoj  biti nastavljeni u najkraćem mogućem roku i kada se za to ponovo obezbijede uslovi i asistencija policije, kako bi omogućili nesmetano korišćenje servisa za sve korisnike sa Zabjela. 

“Zbog postojanja očigledne namjere da uprkos radovima na sanaciji, kablovi ponovo budu prekinuti i servisi onemogućeni za građane Zabjela, Telekom radi na implementaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti za korisnike i kompaniju”, naglasili su iz te kompanije.

Nepunih petnaest minuta nakon što su Telekomovi zaposleni i policija u petak napustili teren, kako su saopštili,  prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi. 

“Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je podnio četvrtu po redu krivičnu prijavu. U nedjelju je prijavljen još jedan pokušaj oštećenja infrastrukture na istoj lokaciji i podnijeta još jedna krivična prijava. Policija je ponovo blagovremeno reagovala i spriječila dalja oštećenja. Kablovi tom prilikom nijesu prekinuti, s tim što su polomljene zaštitne cijevi, i prethodno raskopana zaštitna armatura”, saopštili su iz Telekoma.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.