SNP Hrapoviću: Nedopustivo da živimo u sistemu gdje se i dalje traži ili prima novac za operaciju
SNP

SNP Hrapoviću: Nedopustivo da živimo u sistemu gdje se i dalje traži ili prima novac za operaciju

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore obradovao nas je epohalnim pretprazničnim planovima svog ministarstva. Upoznao nas je sa „detaljnom analizom“ zdravstvenog sistema, te navodnim planovima u pravcu podizanja standarda zaposlenih kao i samog kvaliteta zdravstvene zaštite u našoj državi, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije(SNP).

"I prije nego ove mađioničarske planove spovede u djelo, Socijalistička narodna partija smatra da bi dobro bilo da nam usput odgovori šta je do sada uradio u dijelu suzbijanja korupcije u zdravstvu, imajući u vidu poraznu činjenicu da naši građani smatraju da je korupcija najzastupljenija, na žalost, upravo u ovoj oblasti, te da je porazna činjenica da naš zdravstveni sistem zauzima poslednje mjesto na listi evropskih zdravstvenih sistema", saopšteno je iz ove partije.

Iz SNP-a su poručili ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću da je nedopustivo  "da živimo u sistemu gdje se i dalje traži ili prima novac za operaciju, hitan pregled, dijagnosticiranje ili tome slično".

"To nije samo korupcija ili mito, već i teško djelo protiv zdravlja ljudi. Nikako da shvatite, ministre Hrapoviću, da su u ovoj oblasti potrebne sistemske i temeljne promjene, te da se, sa druge strane, mora prekinuti s praksom da se zbog pojedinačnih slučajeva primanja mita na stub srama stavlja čitava profesija.

SNP CG poziva Ministra da konačnu krenu u borbu sa ovom pošasti, jer je valjda ministar čuo za stav Evropske Unije da nijedna država neće biti primljena u članstvo, koja ne pokaže vidljive rezultate u borbi protiv korupcije", saopšteno je iz ove partije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.