Popović na Kongresu saveza liberala Evrope ALDE

Amsterdam

Popović na Kongresu saveza liberala Evrope ALDE

Kongres saveza liberala Evrope ALDE održan je u Amsterdamu. Kongres je okupio liberalne partije svih država Evrope, šefove mnogih država i Vlada i lidere partija ali i preko hiljadu liberalnih delegata. Predsjednik Liberalne partije, članice ALDE, predvodio je delegaciju crnogorskih liberala na najvećem skupu liberala u Evropi.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović na Kongresu je razgovarao sa liderima evropskih liberala i Liberalne internacionale ali i evropskim poslanicima ove uticajne poslaničke grupe u Briselu.

Popović se na Kongresu susreo i sa premijerom Slovenije  Mirom Cerarom i premijerom Holandije Markom Ruteom ali i sa liberalnim ministrima mnogih država Evrope.

"Na Kongresu je izabrano rukovodstvo evropskih liberala. Ovaj savez će i u narednom mandatu predvoditi Hans van Balen, holandski političar i poslanik u Evropskom parlamentu. Van Balen je prepoznat kao značajan prijetelj Crne Gore i njenih liberala. On je nedavno po prvi put kao najviši evropski politički funkcioner posjetio Crnu Goru, kao gost Liberalne partije, i iskazao punu podršku daljem radu Liberalne partije u Crnoj Gori", saopšteno je iz LP.

Za predsjednika LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope izabran je Roman Jakič, bivši slovenački ministar odbrane.

"Ova mreža okuplja partije i lidere liberalnih partija država ovog dijela Evrope koje će predstavljati Jakič, koji je veliki prijatelj Crne Gore", kazali su iz LP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.