Šahmanović na službenom putu u Turskoj, suđenje odgođeno
Orhan Šahmanović

Šahmanović na službenom putu u Turskoj, suđenje odgođeno

Suđenje predsjedniku Opštine Plav, Orhanu Šahmanoviću, odgođeno je danas u Višem sudu, a naredni pretres je zakazan za 12. januar.

Sud je takvu odluku na predlog advokata optuženog, Rifata Feratoviću, koji je saopštio da je Šahmanović na službenom putu u Turskoj, prenosi RTCG.

Podsjećamo, prvi čovjek plavske opštine, zbog zloupotrebe službenog položaja ranije je osuđen na godinu zatvora, jer je, po navodima optužnice, nezakonito investitore oslobodio plaćanja uređenja građevinskog zemljišta.

Apelacioni sud ukinuo je takvu presudu i vratio predmet na ponovni postupak. Odbrana tvrdi da u postupanju šahmanovića nije bilo krivičnog djela.

"Šahmanović je oslobodio investitora za 2.126 eura iz razloga što je investitor obećao da će izvršiti ulaganje u visini od 500.000 eura u  Plav i da će zaposliti najmanje 15 ljudi. I normalno, čovjek je računao da je to puno veća korist nego šteta i štete zapravo nema, jer prema zakonu objekti opšteg značaja ne podliježu obavezi plaćanja komunalija", kazao je Feratović nakon ročišta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.