Bosanac opljačkao banku u SAD-u i ostavio zanimljivu poruku
Ilustracija

"Dajte 5.000 dolara, hvala“

Bosanac opljačkao banku u SAD-u i ostavio zanimljivu poruku

Muamer Mehmedović opljačkao je američku banku i tom prilikom je otuđio 5.000 dolara. Ubrzo je uhapšen jer je za sobom ostavio otiske prstiju.

Nakon pljačke u filijali U.S. banke u blizini Linvuda, muškarac bh. porijekla je otišao sa novcem, ali ostavio za sobom poruku koja je glasila “Imam pištolj - dajte 5.000 dolara - hvala vam“.

Međutim, nije razmišljao o otiscima prstiju na njoj.

Poruka je predata tužiteljki i nakon toga poslata u kriminalističku laboratoriju Vašington Stejt Patrol.

“Tehničari su uspjeli da pronađu osam otisaka prstiju na poruci, od kojih su svi odgovarali Muameru Mehmedoviću (22) koji živi u Linvudi“, izjavio je zamjenik tužiteljke Džulije Mor u dokumentima Okružnog višeg suda.

Opisali su ga kao krupnog čovjeka sa “ruskim akcentom“. Kako pišu američki mediji, Mehmedović je došao iz BiH u SAD kao dijete, a živi u kući koja je udaljena 15 minuta od banke.

"Nisam imao oružje, kunem se Bogom, potpuno sam zeznuo. Nisam loša osoba“, rekao je razbojnik nakon što je uhapšen, a ubrzo je zatražio i advokata.

U petak je pušten iz okružnog pritvora u Everetu uz kauciju od 100.000 dolara, a Mehmedović bi zbog pljačke mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.