DPS Kotor: Vlast semaforima pokušava da opravda svoje postojanje (FOTO)
Kotor

Ne bira sredstva

DPS Kotor: Vlast semaforima pokušava da opravda svoje postojanje (FOTO)

Savjet mladih kotorskog DPS smatra da vlast u Kotoru ne bira sredstva da opravda svoje postojanje, pa su, kako ističu, semafori na Rivi dokaz očajničke želje kotorskog rukovodstva da učini nešto što bi bilo vrijedno aplauza.

“Privremena kotorska vlast u potpunoj panici pokušava da opravda svoje postojanje, ne birajući ni način, a još manje birajući sredstva. I zašto bi, kada je novca građana na pretek, pa imaju dovoljan budžet da plate sami sebi ubrzani kurs vršenja vlasti. Najnoviji probni rad su semafori na Rivi, za koje vjerujemo da će biti dostojan spomenik ovom kratkom periodu potpunog rasula i gubitka kontrole i veze sa stvarnošću”, poručuju iz savjeta mladih DPS-a.

20171202085541

Valjda je, vlast u Kotoru, kako dodaju mladi DPS-a, mislili da je dovoljno prepisati ideju od omraženih prethodnika.

“Ostaje da nas zbunjuje, gdje su svi obećani prestižni kadrovi koji su obećani prije više od godinu dana? Kako su volšebno nestali? Ili su to baš ovi isti koji postavljaju semafor tek da bi ga postavili, uz manje truda nego kada se postavlja praznična dekoracija. Blizu su praznici, možda su se zbunili”, navode oni.

Iz DPS-a ističu da novi semafori ne zadovoljavaju osnovna pravile struke, a još manje zadovoljavaju pravila funkcionalnosti i elementarne kulture saobraćaja.

FBIMG1512256845569

“Postavljeni nasred pješačkog prelaza i to tako da je zbog njih morao biti uklonjen podest za kolica. Kuda i kako će prepreku u vidu semafora, a potom i zamku u vidu neplaniranog stepenika zaobići roditelji sa dječjim kolicima ili osobe sa invaliditetom, očigledno nije bilo bitno”, dodaju oni.

Ovom prilikom, iz DPS-a upozoravaju građane, čija je,  bezbjednost, ističu oni, ovim diletantskim realizacijama projekta ugrožena, na dodatni oprez.

“Nakon niza apsurda i beskrupuloznog kršenja svih obećanja, vjerujemo da će semafor na prijevremenim lokalnim izborima u Kotoru, ovoj privremenoj vlasti vrlo brzo pokazati crveno svjetlo”, zaključuju mladi DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.