SDT: Predati novac se nalazi gdje treba, ne obmanjujte javnost

Katnić odgovorio DF-u

SDT: Predati novac se nalazi gdje treba, ne obmanjujte javnost

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovorio je Demokratskom frontu (DF) na pitanje gdje je 125.000 eura koje je Saša Sinđelić po predaji dao nadležnim organima. SDT u reagovanju tvrdi da je novac "tamo gdje i treba" - u Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije.

''Povodom novih neosnovanih tvrdnji Demokratskog fronta da je Glavni specijalni tužilac prisvojio 125.500€, koje je svjedok saradnik S.S. u predmetu terorizam u pokušaju predao policiji, radi objektivnog informisanja javnosti, Specijalno drzavno tuzilastvo ukazuje da u spisima predmeta postoje svi dokazi da novac nije predat nadleznim drzavnim organima Crne Gore'', navedeno je u reagovanju.

Kako se dodaje, okrivljeni u predmetu  terorizam u pokušaju  nastavljaju da obmanjuju javnost saopštenjima političkih organizacija i navodnim informacijama iz "pouzdanih izvora". Specijalno državno tužlastvo napominje da su okrivljeni imali i da i dalje imaju šansu da sva svoja saznjanja sami iznesu pred sudom i javnošću.

''Oni to, međutim, ne čine što je jos jedan pokazatelj da pažnju javnosti, sa činjenica koje ih terete, nastoje prenijeti na stvari koje su izmisljene  i plasirane s ciljem pokušaja diskreditacije Glavnog specijalnog tuzioca i postupka koji je u toku'', zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.