Izložba mačaka u Moskvi: Predstavljene vrste
Foto: AA

Izložba mačaka u Moskvi: Predstavljene vrste "visokog kvaliteta"(FOTO)

Izložba mačaka "Grand Prix Royal Canin" koja se održava u Moskvi, okupila je nekoliko desetina hiljada ljubitelja ovih domaćih životinja i oko dvije hiljade učesnika.

Dvodnevna izložba se tradicionalno održava od 2012. godine, a nije popularna samo među ljubiteljima mačaka, već i među istraživačima i veterinarima, prenosi Anadolija.

Prvog dana izložbe, koja je počela u subotu predstavljeno je više od 20 vrsta "visokog kvaliteta".

Osim što posjetioci imaju priliku vidjeti neobične vrste, mogu ih i udomiti. Izložba je podijeljena u nekoliko područja, za igru, obuke i druge edukativne programe za djecu.

Cijena ulaznica je oko 400 ruskih rubalja (oko pet eura) dok su djeca i penzioneri imali određeni popust.

Foto:AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.