Jedinstvo žena u politici nada za kreiranje boljeg društvenog ambijenta

Jedinstvo žena u politici nada za kreiranje boljeg društvenog ambijenta

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore pozdravila i podržava formiranje Ženske političke mreže kao dobrog modela osnaživanja i uključivanja žena u politički, ekonomski i društveni život Crne Gore.

Iz ove Asocijacije kažu da jedinstvo žena u politici i zalaganje za iste ciljeve na putu postizanja ravnopravnosti, bez obzira kojoj partiji pripadaju, predstavlja nadu za kreiranje boljeg društvenog ambijenta i stvaranje politika po mjeri svih građanki i građana.

Kažu da od osnivanja do danas Asocijacija intenzivno radi na uspostavljanju boljeg poslovnog ambijenta za razvoj ženskog preduzetništva u Crnoj Gori.

"U tom smislu smo značajan i prepoznatljiv partner u dijalogu privatnog i javnog sektora u domenu ženskog preduzetništva, kao izuzetno važnog segmenta crnogorske ekonomije. U skladu sa navedenim usmjerenjem, Asocijacija očekuje podršku Ženske političke mreže i zajednički rad na postizanju boljih uslova za razvoj ženskog biznisa i realizaciju strateških prioriteta, koji su definisani u usvojenoj Strategiji razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori 2015-2020", saopšteno je.

Iz Asocijacije su podsjetili na strateške ciljeve

-Kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta za razvoj ženskog preduzetništva;

-Bolji pristup finansijama;

-Obezbjeđenje potrebnih znanja i vještina;

-Promociju, umrežavanje i zagovaranje interesa žena preduzetnica.

"Poseban problem za veće učešće žena u biznisu predstavlja nedostatak finansijske podrške i upravo u ovom segmentu je neophodno zajedničko djelovanje Asocijacije i Ženske političke mreže, prije svega kroz preispitivanje postojećih i kreiranje novih programa državne podrške, posebno u segmentu osnivanja garantnih fondova za žene. Stoga Asocijacija podržava jednu od prvih inicijativa Ženske političke mreže, a to je da se u okviru lokalnih budžeta napravi preraspodjela koja će omogućiti dodatni novac za podsticaj razvoja ženskog preduzetništva, kako je poručeno sa jučerašnje konferencije", saopšteno je.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.