Peković o odnosu sa Šarićima: Veliko prijateljstvo, sada smo i kumovi
Nikola Peković, Foto: Marko Metlaš

Peković o odnosu sa Šarićima: Veliko prijateljstvo, sada smo i kumovi

Proslavljeni košarkaš Nikola Peković (31) po prvi put je za Blic odlučio da govori o odnosu sa Pljevljacima- porodicom Šarić i razjasnio šta je istina, a šta su samo spekulacije o njihovim zajedničkim poslovima.

Peković je kazao da je Duška Šarića upoznao 2014. godine preko zajedničkih prijatelja, a da Darka nije upoznao.

"Neposredno nakon što je pušten iz pritvora, čini mi se u maju 2014. godine, upravo te godine kada je nastala "čuvena" slika sa jahte. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, koji su nas spojili. Ubrzo smo počeli da se družimo, razmijenili brojeve telefona. Malo-pomalo to prijateljstvo je raslo i sada smo kumovi: on je mene vjenčao, ja sam njemu krstio sina Viktora, biću kum i sinu kog je dobio prije nekoliko dana. Moram da kažem da to prijateljstvo traje bez ikakvih poslovnih interesa. Nikad ga nisam krio", kazao je Peković u intervjuu za srbijanski Blic.

Peković je pojasnio i da mu nije smetalo što se protiv porodice Šarić vodi postupak tako teška krivična djela.

"Nije, zašto bi? Zašto bi mi smetalo da se družim sa nekim koji je više puta pokazao koliki mi je prijatelj? Mi, iskreno, nikada nismo ni pričali o suđenju: imamo toliko drugih, zajedničkih tema. Uostalom, Duško je oslobođen - mada još ne i pravosnažno", kazao je on.

Bivši košarkaš je istakao da je sve što posjeduje stekao od onoga što je zaradio košarkom. 

"Da sam zaradio samo pola miliona ili milion - to bi bilo sumnjivo. Ali vi znate da sam ja zaradio mnogo više: 60 miliona dolara bila je vrijednost mog drugog ugovora".

Na pitanje da li on i Duško imaju zajedničkih ulaganja kaže da nemaju.

"Što ne znači da eventualno jednog dana nećemo imati, ali tek nakon što on bude i pravosnažno oslobođen i čist sa te strane", kazao je Peković.

Za investicije na Zlatiboru se odlučio jer je kako kaže jako frekventan, "na putu je za Crnu Goru i BiH, sezona traje sedam-osam meseci, to je sada već pravi grad". 

Što se hotela  "Mediteran" u Budvi tiče kaže da je bio svjestan da je raniji vlasnik tog hotela bio na optužnici za pranje novca, ali da je priča drugačija.

"Austrijska firma "Heta" kupila je sva potraživanja Hipo Alpe-Adrija banke, među njima i hotel, odnosno firmu koja ga je posjedovala a bila je u stečaju. "Mediteran" sam kupio neposrednom pogodbom: to je hotel od 25.000 metara kvadratnih, može da se dograđuje, može da se proda, izrazito je atraktivno ulaganje. U tom slučaju su svi mislili da Duško i ja radimo zajedno, što prosto nije istina. Ista je priča i za diskoteke "Top hil" i "Maksimus". Kupio sam ih takođe na licitaciji, od firme u stečaju. Posluju dobro", kazao je Peković za Blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.