Čedomir Jovanović

Jovanović kaže da je CG uradila najviše za pomirenje regiona

"Članstvo CG u NATO posljednja etapa u prevazilaženju bezumlja 90-ih"

Crna Gora je najviše uradila po pitanju pomirenja u regionu, a članstvo u NATO je posljednja etapa u prevazilaženju bezumlja 90-ih godina, kaže Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije, u razgovoru za Pobjedu.

"Živimo jedni sa drugima i zato treba da počnemo da rješavamo stvari koje su godinama gurane pod tepih, da se duhovi smjeste gdje im je mjesto", kazao je Jovanović.

Govoreći o reakcijama u Srbiji na presudu Ratku Mladiću, Jovanović kaže da javnost u Srbiji nije spremna da prizna poraze i da iz njih izvuče pouke.

“Naše društvo je duboko podijeljeno i stvorena je atmosfera koja je katastrofalna prije svega za budućnost naše djece. Minimum koji je potrebno da pokažemo je da poštujemo žrtve, a reakcije u javnosti pokazuju da se velika većina našeg političkog svijeta nije suočila i prihvatila odgovornost za učinjene zločine. Mladić je heroj za one koji nikada nijesu zaustavljeni u namjeri da sopstvenu odgovornost prebace na sve nas i koji i danas pokušavaju da dominiraju našim javnim prostorima”, kaže Jovanović.

On ističe da negiranje genocida i zločina mora da bude smješteno tamo gdje pripada - na marginu društva.

“LDP je parlamentu ponudio Predlog deklaracije o osudi rehabilitacije ratnih zločinaca. Nismo naivni, ali to je još jedna prilika da se u institucijama razriješi pitanje našeg odnosa prema prošlosti”, kazao je Jovanović.

Pobjeda/RTCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.