Demokrate odgovorile Rakočeviću: DPS je partija zvana kontradikcija i apsurd
Demokrate

"Opozicija u slobodnom padu"

Demokrate odgovorile Rakočeviću: DPS je partija zvana kontradikcija i apsurd

Iz Demokratske Crne Gore odgovorili su poslaniku DPS-a Nikoli Rakočeviću na njegovu današnju izjavu da je opozicija u slobodnom padu.

"I opet pominjete poštenje. Shvatite, gospodine Rakočeviću, da se neke riječi, koliko god ih pomenuli, ne lijepe za subjekt kojem pripadate i za vašeg šefa kojeg, sada već nepopravljivo, imitirate. Baš ste pošteno kupovali glasove po „otkupnim stanicama“ u sve četiri opštine. Baš ste pošteno nasrtali na poslanika. Baš ste pošteno upotrebljavali biber sprej u napadu na kandidata za odbornika. Šta može biti bez suvo poštenje kad automobili bez registarskih tablica, kojima upravljaju i u kojima se nalaze bezbjednosno interesantna lica, kruže gradom i siju strah? Ništa poštenije, gospodine Rakočeviću, nema od povika aktiviste DPSa „bacićemo vam bombu na kancelariju“, zar ne? Možda je jedino poštenije kad naredite vašim izvršiocima na mjestu ministara i komandira da ne dozvole svojim zaposlenima da ostvare svoje biračko pravo, jer znate da, za razliku od svih onih kojima to isto dozvolite, ovi u konkretnom slučaju neće dati glas DPS-u? Toliko o vašem poštenju", navode Demokrate u saopštenju.

Kako dodaju, oni nude veće plate, demokratizaciju društva, jednakost i pravdu, mladost i nove ideje.

"I po ko zna koji put pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i da kazne sve počinioce nedjela koja su se zbila u izbornom procesu koji se završio 26. novembra. Na kraju, ponešto o ideologiji. Nema smješnije partije na ideološko-političkoj mapi Evrope od DPS-a. Zovu se socijalistima, a dva premijera iz njihovih redova u ekspozeima citiraju, naravno pripremljene im, navode i misli liberalnih ekonomista, poput Hajeka. Zovu se socijalistima, a deklamuju neoliberalnu retoriku Veselina Vukotića. Jednostavno rečeno – DPS je partija zvana kontradikcija i apsurd", zaključuju Demokrate. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.