Rakočević: Opozicija da se vrati u Parlament, da zajedno ojačamo našu zajedničku kuću
Nikola Rakočević, foto:Screenshot/Jutjub

Ideja patriotizma pobijedila politiku laži i cinizma

Rakočević: Opozicija da se vrati u Parlament, da zajedno ojačamo našu zajedničku kuću

Na proteklim lokalnim izborima ideja patriotizma i evropskih vrijednosti pobijedila je politiku laži i cinizma. Ubjeljiva pobjeda DPS-a potvrdila je volju građana od 16. oktobra prošle godine i pokazala da je Crna Gora na pravom putu društvenog i ekonomskog progresa, ocijenio je Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Om ističe da ruganje građanima, nepoštovanje države i institucija nikada nijesu bili dobra politička preporuka.

Kako kaže, birači su takvo, nečasno, ponašanje uvijek kažnjavali, zato je, objašnjava, opozicija i ovog puta ubjedljivo poražena od superiornog DPS-a.

"Rezultati izbora potvrđuju da je naša politička konkurencija u strmoglavom padu. Ipak, dvije se stranke posebno izdvajaju u svom nedostojanstvenom porazu: pseudo Demokrate i tumarajući SDP.  Prvi su pretrpjeli ubjedljiv poraz, koji bi, da je sreće, bio djelotvoran za njihovo otrježnjenje. Suština nepodnošljive lakoće njihove pozicije je u tome što oni nemaju baš nikakvu obavezu prema istini. Ne postoje njihova dostignuća prije politike niti u politici. Nemaju znanje, sposobnost niti program. Samo aroganciju i nevaspitanje. Bestidno su vrijeđali građane potcjenjujući sposobnost birača da prepoznaju ko je ko na crnogorskoj političkoj sceni. U zemlji strogih etičkih kodeksa, gdje je riječ iznad svega, ne prolazi jezik mržnje. Uvijek će se kukavičlukom zvati uvreda i kleveta, privatna ili politička, jer ni borba za vlast ne smije biti bezobzirna i prostačka, nego upravo obrnuto – viteška i čojska. Da se poštuje protivnik i da mu se pruži ruka poslije pobjede. Naravno, za to treba imati snagu, hrabrost i poštenje – bez tih osobina se ne može zadobiti većinsko povjerenje Crne Gore", ocijenio je Rakočević,

Prema njegovim riječima.+, SDP je uz veliku pomoć Ranka Krivokapića uspjela da jednu lijevu, procrnogorsku, evropsku stranku preseli u desni, ekstremni, anticrnogorski blok.

"Zar je neko mislio da će iz tog blata čisti izaći? Mudri Crnogorci su vrlo brzo shvatili da bi dezorjentisani SDP, Crnu Goru i crnom đavolu dao, samo da zauzmu fotelje i namire lične interese. DPS i koalicioni partneri su sigurna utočista za bivše glasače SDP-a, iskrene patriote koji nikada, ni za dolare ni za rublje, neće prodati Crnu Goru. Ovo što se desilo SDP-u je svojevrsna opomena kako će proći svako ko se posluži Crnom Gorom kao sredstvom za ostvarivanje ličnog interesa: nestaćete, kao što SDP nestaje bespovratno", poručuje poslanik DPSa.
 

Rakočević napominje da se DPS, kao najjači i najodgovorniji politički subjekt u pobjedi neće uzdignuti, već će, kako kaže, ponoviti poziv opoziciji da se vrati u Parlament, "da ojačamo našu zajedničku kuću, da unaprijedimo sistem".

 "Možda bi povratak u Parlament za opoziciju bio ljekovit, ako za njih uopšte ima političke “medicine”", naveo je poslanik DPSa.
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.